7 Изпитани начина за лечение и предотвратяване на киселини, без да посещаваш лекар!Уморихте ли се да търсите начини да облекчите киселините в стомаха си? Оказва се, че отговорът може да бъде много по-прост, отколкото си мислите: всичко, което е необходимо, е някои промени в навиците си.

Колегите в “Bright Side” подготвиха списък с прости неща, които можете да направите, за да се отървете от проблема и да го предотвратите. Не забравяйте за бонуса в края на статията!

1. Изберете най-добрата позиция за спане

Когато става дума за киселини, начинът, по който спите, наистина има значение. Най-добрата позиция за сън е от лявата страна, тъй като помага на храносмилането. Друг начин да спите е горната част на тялото ви да е повдигната, защото предотвратява изтичането на киселините от хранопровода. Имайте предвид обаче, че вдигането на главата си с обикновени възглавници няма да помогне, така че намерете друг начин да повдигнете главата.

2. Обърнете внимание на това, което ядете

Избягването на задействащи храни може да бъде най-доброто, което можете да направите, за да предотвратите киселини в стомаха. Списъкът включва цитрусови плодове, кафе и кофеинови напитки (сода), мента, домати, алкохол (особено червено вино), шоколад, чесън, лук и пикантни храни.

И, разбира се, стойте далеч от преработена храна – по-качествените продукти, които ядете, се разграждат по-добре от тялото ви.

 

3. Обърнете внимание как ядете

 Яжте бавно, дъвчете добре и разделете дневната си доза на малки порции: вместо да имате 2 основни хранения през деня, разполагайте с 5 по-малки. Не консумирайте храни, които са прекалено горещи или студени.

Друго важно нещо, което трябва да имате предвид е да изчакате най-малко 2 часа, след като ядете, преди да легнете – не ходете към хладилника през нощта!

4. Погрижете се за тялото си

Обикновено здравословния начин на живот определено допринася за стабилизирането на гастроентерологичните процеси.

Може да сте развълнувани да чуете, че загубата дори на няколко килограма може да донесе бързо облекчение на киселините. Това показват последните проучвания. Учените не са напълно сигурни как работи това, но едно от предположенията е, че излишната мазнина оказва допълнителен натиск върху стомаха ви, причинявайки течността да се издига. Така че, ако никой друг начин не ви помогне да се борите с киселини, може да поискате да поговорите с Вашия лекар за здравословни начини на живот.loading...