Ако дълго време те няма вкъщи, задължително сложи монета във фризера! В противен случай, е опасно за..

Ако дълго време те няма вкъщи, задължително сложи монета във фризера! В противен случай, е опасно за здравето ти…

Ако мислите да отидете на почивка и да оставите храна във фризера, това е статия, която не бива да пропускате. Днес  екипа на “Bright Side”  споделя с вас прост трик, който ще ви каже дали е безопасно да консумирате храната, която сте оставили във фризера.

Понякога, когато сме далеч от дома, електрозахранването изгасва и ние никога не знаем за това. Това обаче може да доведе до размразяване и влошаване на храната, съхранявана във фризера.<

Налейте вода в чаша и я поставете във фризера за замразяване. Когато водата в чашата е станала на лед, сложете една монета на върха на леда в чашата и след това я върнете във фризера.

Когато се приберете в къщи след почивка, преди да ядете храната от фризера, погледнете къде е монетата. Ако монетата е все още там, на върха на леда в чашата или не е имало прекъсване на електрозахранването или прекъсването на тока е за кратък период от време, така че водата се е разтопила само частично.

Ако обаче, монетата е на дъното на чашата, това означава, че не е имало електроенергия за дълго време, така че водата е напълно разтопена и монетата е потънала на дъното. В такъв случай изобщо не е добре да консумирате храните от фризера.

Превод: 7Kefa.com