Ако правиш това, със сигурност ще отблъснеш хората от себе си! Не го прави9 качества, които ни правят по-малко привлекателни

Проучванията, извършени от експерти в различни страни, показват, че някои лични качества ни правят по-малко привлекателни за другите хора.

Екипа на “Bright Side” разкрива девет от тези качества тук с помощта на някои илюстрации. Струва си да си спомните всичко, което прочетете по-долу!

1.Стрес

През 2013 г. списание Biology Letters публикува данни, показващи, че жените, които имат високо ниво на стресовия хормон кортизол в техните тела, са по-малко привлекателни за мъжете.

2.Нечестност

Според изследванията лъжата се смята за една от най-непривлекателните качества, които хората могат да имат. И това важи и за най-малката лъжа.

3.Лишаване от сън

През 2010 г. учените от Швеция доказват, че колкото по-малко човек спи, толкова по-непривлекателен е за другите хора.

4.Да бъдете лоши

Изследванията, проведени в Китай през 2014 г., включват група доброволци, които да оценят поредица от снимки на хора с неутрални изрази, но с различни описания на техните емоции, написани отдолу. Беше установено, че хората, които са били описани като “лоши”, са оценени като най-непривлекателни.

5. Мързел


Специалисти от университетите в Уисконсин и Ню Йорк са доказали, че мързеливи хора се смятат за скучни от други хора