Ако приложиш този ефективен метод ще се подмладиш с години! Лесно и полезно!Всички искаме да се чувстваме уверени в нашия външен вид. Но не винаги е лесно да изглеждате като милион долара, особено ако нямате много време да прекарвате пред огледалото.

Знаем, че малките неща правят голяма разлика, така че тук са 10 малки съвета от екипа на “Bright Side”, които можете да използвате, за да изглеждате чудесно в рамките на няколко минути.

10. Оризова вода може да стегне порите на кожата.

Изследванията показват, че оризова вода може да предложи на вашата кожа редица предимства. Между другото, тя затяга порите, действайки стягащо на кожата ви.

Какво да направите: Можете да използвате козметична оризова вода, но всъщност е супер лесно да се направи. Вземете половин чаша ориз и добавете 2 чаши вода. След 15 минути отцедете водата. Вашата оризова вода е готова за използване! Потопете памучен тампон в оризовата вода и намажете лицето си. Оставете кожата ви да изсъхне на въздух.

9. Отървете се от подпухналостта на очите.

Доказано е, че черния и зеления чай съдържат мощни антиоксиданти, които могат да доведат до противовъзпалително действие върху кожата ви.

Какво да направите: Оставете няколко торбички чай да се охладят в хладилника. Изстискайте допълнителната течност и я приложите в зоната на очите за 5 минути.

8. Използвайте студени лъжици против тъмни кръгове.

Две студени лъжички могат да помогнат за намаляване на тъмните кръгове под очите ви. Това е стар трик, базиран на намаляването на отока и температурата на кожата, използвайки студени компреси.

Какво да направите: За да намалите зачервяването и подуването, вземете 2 метални лъжици, поставете ги в хладилника и ги остави да се охладят. Поставете върху очите си няколко секунди и внимателно масажирайте с кръгови движения, докато не почувствате, че лъжиците са затоплени.

7. Банановата кора може да ексфолира и да хидратира кожата ви.

Бананите и дори техните обелки са чудесен източник на магнезий и витамин С. Разтриването на бананова коричка на лицето ви всеки ден може да ви помогне да подхранвате и успокоявате кожата си.

Какво да направите: За да постигнете ексфолиращ ефект, използвайте вътрешността на кората. Внимателно я разтривайте върху чистата си кожа, докато кората стане кафява. Изплакнете лицето си с топла вода.

6. Извийте миглите си за широко-буден ефект.

Ако искате да изглеждате така, сякаш сте имали пълноценен сън, опитайте да извиете миглите си. Това ще ви помогне да създадете ефект на отваряне на очите за секунди.

Какво да направите: За по-драматично повдигане, което продължава през целия ден, загрейте вашата миглоизвивачка с топла вода.