Ако си правил поне едно от тези неща, значи си в пъти по-интелигентен от колкото осъзнаваш!Съмнявате ли се в собствената си интелигентност? Ето 13 признаци, че грешите. Шансовете са, че ще откриете поне две от тези неща в себе си веднага.

1. Вземали сте уроци по музика

Много проучвания показват, че уроците по музикален инструмент помагат за развитието на детето. Според едно от тях само 1 месец свирене на пиано например може да помогне на 4-6-годишно дете да подобри резултатите си в училище и да улесни самото учене. Свирили ли сте на цигулка като дете? Може би това е причината да сте толкова умен днес!

2.Вие сте най-голямото дете в семейството

Според едно интересно проучване най-голямото дете в семейството има умерено по-висок коефициент на интелигентност от своите по-малки братя и сестри. Обикновено това е причината най-голямото дете да е по-успешно от по-малките в семейството.

3.Имате стройна фигура

През 2006 г. било проведено ежегодно проучване. То разкрило интересна връзка: колкото по-голяма е обиколката на талията на някого, толкова по-слаби са умствените му възможности. Изследването също така твърди, че 11-годишните деца, които получават по-ниски резултати на тестовете, са по-предразположени към напълняване до навършване на 40 години. Шансовете техните по-умни връстници да учат по-добре, да се стремят към по-добри резултати в училище и да се грижат по-добре за здравето си, са по-големи.

4.Били сте кърмени като бебе

Учени от Великобритания и Нова Зеландия изследвали около 3 000 деца и открили, че онези, които били кърмени като бебета, получили средно около 7 точки повече на тестовете за интелигентност, отколкото онези, които не са кърмени. Но това важало само за децата, които притежават определен вид ген /който присъства и при децата, които не са кърмени/. Механизмът на свързване между този ген и кърменето все още не е известен.

5.Обичали сте да четете като дете

Спомняте ли си дали сте чели много като деца? Ако любовта ви към книгите е започнала още в ранна детска възраст, шансовете да сте по-умни като възрастни са по-големи. Учените изследвали 2 000 двойки близнаци и се оказало, че децата, които се научили да четат по-рано, получавали по-високи резултати на тестовете в училище. Авторите на проучването смятат, че четенето в ранна детска възраст подобрява вербалните и невербални способности на човек.

6. Левичари  сте

Съществуват данни, че голям процент от престъпниците са левичари. Специалистите все още не могат да обяснят този феномен. От друга страна, според последните изследвания левичарите са склонни да мислят дивергентно – вид креативно мислене, което дава възможност за откриването на повече от едно решение на дадена задача и проблем. Левичарите често са по изобретателни и умеят по-добре да излизат от трудни ситуации. Това не е ли знак за висок интелект?