Ако спазваш тези 15 метода, ще станеш истинско гуру в бързото почистване! Само за домакиниСпоред  изследванията, възрастните прекарват от 7 до 19 часа седмично в почистване на домовете си. Цифрите варират в зависимост от различните фактори: възраст и социален статус, тип сграда, брой стаи и използваните методи за почистване. Въпреки това, има много наистина ефективни  трикове за почистване, които могат да направят процеса много по-лесен.

Ние от 7kefa намерихме лесни и ефективни съвети за почистване. Препоръчваме ви да опитате някои от тях, защото наистин са много оригинални.

1. Чорапи за почистване на щори

Почистването на капаци може да бъде много трудно, особено когато кърпата за почистване може случайно да се прилепи към нещо. Стар чорап може да бъде чудесен инструмент за изпълнение на тази задача, ако го поставите на ръката си.

2. Алуминиево фолио за почистване на съдовете за печене

За лесно измиване на съдовете за печене можете да използвате алуминиево фолио и малко препарат.

3. Кетчуп, за да блесне медта

За да направите медта бляскава, поставете малко кетчуп на повърхността и използвайте гъба, за да разнесете кетчупа, като използвате кръгови движения. След това използвайте кърпа за почистване на остатъците и накрая измийте елемента. Можете да добавите малко сол в особено трудни случаи.

4. Сода и оцет за почистване на прозорци

Прах и мръсотия често се срещат в ъглите на прозорците и трябва да се почистват със сода и оцет. Оставете сместа за 5-10 минути, след което използвайте четка за зъби, за да разнесете сместа от ъгъла към центъра. Премахнете със салфетка.

5. Хартиени кърпи и оцет за почистване на тоалетната

Много по-лесно е да премахнете мръсотията в тоалетната, ако предварително направите подготовка. За това налейте малко оцет върху няколко хартиени кърпи. Поставете ги в тоалетната и ги оставете за няколко часа. След това всичко, което трябва да направите, е да махнете кърпите.

6. Паста за зъби, за да накарате кранчетата да блестят

За да направите вашите батерии блестящи, трябва да поставите паста за зъби върху тях и да ги измиете с гъба.

7. Гумени ръкавици за почистване на меки мебели