Борим дископатията със солена вода!

Много заболявания могат да бъдат излекувани само със солена вода за пиене. Това твърди доктор Ферейдун Батманжелидж – американски терапевт от ирански произход, известен с книгите си „Тялото жадува за вода“ и „Вие не сте болни, вие сте жадни“, както и с други трудове, отнасящи се до лечението с вода. Твърдението му се основава на простата истина, че много болести се появяват заради обезводняване на организма.

Солта във водата помага на течностите да не напускат бързо тялото и това подобрява оводняването на органите. Сред болестите, които лекува и от които предпазва солена вода за пиене, е артритът. Според доктора артритът е признак на недостиг на вода в ставите. Други болести, които се повлияват отлично от поемането на солена вода за пиене, която някои наричат жива вода, са дископатия и болките в гърба, които всъщност възникват вследствие на дехидратация в областта на гръбначния стълб. Ангината също е болестта, която се лекува със солена вода за пиене. Според д-р Ферейдун Батманжелидж ангината е признак за недостиг на вода в сърцето и белите дробове.

Методът за лечение с вода с добавка на сол трябва да се прави с увеличение на приемането на вода, докато болният не се излекува. Това не изключва и пиенето на други лекарства, но в разумни граници. Мигрена, колит, астма също могат да бъдат излекувани само с поемането на солена вода за пиене. Всяка една от тези болести сигнализира за липса на вода в мозъка, очите, червата, както и от обща сухота на тялото.

В своите книги д-р Ферейдун Батманжелидж дава и формулата и схемата за употреба на солена вода за пиене – 2-3 литра вода + 1 чаена лъжица или 3-4 грама сол всеки ден.

Източник: Retro