“Бременно” дърво в манастира “Св. Богородица” помага на бездетни майки!

„Бременно“ дърво при манастира „Св. Богородица“ в Скопска Черна гора лекува безплодие, твърдят местни хора. Легендата тръгнала преди години. В двора на манастира седели дядо Милош, Овчаров и още един техен приятел, когато се появил човек от Скопие на име Илия. Той разказал, че сънувал, че в манастира има вълшебна бременна жена, която щом докосне жена с проблем, я лекува.

Тримата мъже се засмели и му казали, че това не е възможно, тъй като в манастира има само мъже. Но все пак Илия бил упорит и твърдял, че на мястото има жена, която е в „блажено“ състояние. Той започнал да търси и намерил дървото, приличащо на бременна жена.

Дядо Милош и неговите приятели не вярвали на това, което виждат, а дядо Милош казва, че никога досега не е забелязал това дърво, нито пък чудния му израстък. „Много години съм тук, но никога не съм виждал дървото. След като го намери Илия, той ни каза, че то ще помага на жените, които не могат да имат деца и че тук ще идват да се молят. Каза ни, че трябва да го покрием, да сложим икона и кръст в него. Илия ни остави и молитва, която трябва да прочетат всички, които идват да потърсят помощ и да ни обясни какво трябва да направят тези, които ще дойдат“, споделя дядо Милош. „От нашето село има момиче, което забременя дни след като беше тук, а също така има жени от Скопие, Велес, даже от България, които са заченали“, казва служител на манастира. В светата обител се случвали и други чудеса.

Такова застигнало и самия дядо Милош, който е роден в Кучевище,  и бил ням до 21-вата си година. Когато дошъл за първи път в манастира, проговорил. Когато го напуснал, отново онемял. Така той решил да се върне в манастира и да остане да се грижи за него.

Източник: Retro