ВАЖНО! Вижте кои са правилата за лична хигиена, които нарушаваме всеки ден….Правилата за хигиена не са толкова трудни, но все още сме склонни да правим някои грешки на моменти. Грешките могат да ни струват не само красотата, но и здравето.

Колегите от “Bright Side” споделят 7 общи грешки при лична хигиена и как да ги избегнете.

7. Покриваме устата си с ръка, когато кашляме или кихаме.

Когато покриваме устата си с ръце, докато кашляме или кихаме, ние помагаме на микробите да попаднат върху нашето лице. В резултат на това, по него започват да се появяват обриви, зачервявания и други неприятни последици. Това е изключително опасно при инфекциозните заболявания, тъй като триенето на очите с ръце може да предизвика възпаление на клепачите.

  • Как да го направите правилно: Покрийте устата си със салфетка. За предпочитане е тя да бъде хартиена и да служи за еднократна употреба. Ако не разполагате с такава, покрийте устата си с ръка.

 

6. Подрязваме ноктите си.

Плочката на нокътя се състои от люспи, натрупани една върху друга като плочки. Използването на ножица деформира структурата на нокътя: той започва да се бели и да се чупи.

  • Как да го направите правилно: Ако трябва да подрежете дълги нокти, трябва да ги захванете толкова дълбоко, колкото е необходимо и след това да ги изпилите с пила. Във всички останали случаи, е достатъчно само да ги оформите.

5.Слагате молив от вътрешната страна на клепача

 

Върхът на вашия молив, и най-вече четката на очната линия, съдържа бактерии, които могат да причинят инфекция, ако си проправят път към лигавицата на очите. В комбинация със сълзи, козметичното средство създава благоприятни условия за тяхното размножаване.

  • Как да го направите правилно: Ако искате да акцентирате върху долния клепач, използвайте сенки за очи: нанесете ги на известно разстояние от линия на миглите.

 

4.Почистване на носа

 

Вашите пръсти са дом на бактерии, които могат да причинят инфекция, ако попаднат върху носната лигавица. Това е особено опасно, в случай на запушен нос, защото инфекцията може да се разпространи от носната кухина към синусите и да доведе до синузит.

  • Как да го направите правилно: Почистете лявата и дясната ноздра последователно, използвайки вода или специално средство за целта.