Важно! Задължително вземи мерки, ако имаш подобен недостатък на кожата на лицето!Понякога лицето ни разкрива повече, отколкото бихме могли да го кажем, и това всъщност е предимство. Един близък поглед върху лицето може да ви помогне да разберете всички области, в които има дисбаланси и вероятно предотвратяване на бъдеща болест.

Екипа на “Bright Side” изброява няколко дефекта на кожата на лицето, чийто произход ще накара всеки да се заинтересува. Вероятно сте се сблъскали с някои от тях; ако не, може да бъде добро напомняне. И в края на статията има бонус, който чака всеки, който някога е имал проблемна кожа.

11. Тъмни кръгове и торбички под очите

Тъмните кръгове под очите често са наследствена особеност и нищо не може да се направи. Но ако ги получите наскоро, трябва веднага да разберете причината. Най-популярните са липсата на сън, тютюнопушенето, хормоналните промени, алергиите и прекомерната употреба на алкохол, кафе и солени храни.

-Ще получите дългосрочни ефекти, ако успеете да се отървете от основната причина. Но за временна мярка ще работи студен компрес, специални лепенки и добър коректор.

10. Червен нос

На носа има много кръвоносни съдове и тяхното разрастване води до обезцветяване. Това се улеснява от температурни промени, алергии, емоционален стрес или хрема. Но във всеки случай, зачервяването ще бъде временно, ако премахнете причината.

-Въпреки това, ако носът ви винаги е червен, трябва да обърнете внимание на състоянието на кръвоносните съдове, да преразгледате начина си на живот и да посетите Вашия лекар за определена диагноза.

 

9. Жълтеникаво лице и очи

Това се случва, когато се натрупват твърде много отпадъци в тялото. Обикновено се наблюдава при бебета, родени преди 38 седмици, защото техният черен дроб не може да функционира правилно. При възрастни жълтеницата може да означава по-сериозни проблеми, включително злоупотреба с алкохол.

-Трябва да прогледате черния дроб, жлъчката и панкреаса и да изключите такива вирусни инфекции като хепатит и мононуклеоза.

8. Неочаквано появяване на бенки или родилни знаци

В повечето случаи няма какво да се притеснявате, но бдителността винаги е добро нещо. Задайте си няколко въпроса. Цветът на бенките неравен ли е? Дали диаметърът им е по-голям от грах? Променили ли са се през последните няколко седмици?

-Консултирайте се с Вашия лекар, ако някои от отговорите ви са “да”. Опитайте се да избегнете продължително излагане на слънце и не забравяйте да използвате SPF кремове.

7. Пеперудообразен обрив по лицето

 

Малкият обрив по лицето може да бъде причинен от неправилно подбрана козметика, алергии, изменение на климата или прекомерна консумация на сладкиши. След като премахнете провокиращия фактор, обривът ще изчезне. Но ако обривът заема двете бузи и прилича във форма на пеперуда, може да сигнализира за кожна туберкулоза.

-Други симптоми на кожната туберкулоза са треска, болки в ставите и пръсти, ставащи сини в мразовито време.

6. Белене на кожата около устата и носа

 

Промените на кожата около устата и носа могат да бъдат в резултат на различни причини, но най-често това означава липса на основни витамини А, С, Е или В в тялото. Беленето често се съпровожда от обща слабост, лоша концентрация или внимание, загуба на коса и многослойни нокти.

-Струва си да разберете кои витамини ви липсват. Преразгледайте диетата си и добавете правилните храни.