Важно! Никога не слагайте тези неща в микровълновата!Микровълновата е част от оборудването за готвене, което почти всяко домакинство има. Все пак, не всеки осъзнава вредата, която може да дойде от поставянето на определени продукти в нея.

За да ви предпазим и да ви напомним за тях, екипа на “Bright Side” направи списък с неща, които не принадлежат на микровълновата печка.

9. Плодове

Някои плодове, като ябълки или банани, просто ще загубят малко вкус и текстура, ако ги поставите в микровълновата фурна. Гроздето обаче ще експлодира, а сушени плодове като стафиди и сушени сини сливи ще опушат кухнята ви.

8.Картонени кутии за храна

Кутиите могат да се запалят в микровълнова печка. Или, ако използвате белите с метални дръжки, те ще предизвикат искри и може да повредят вашата микровълнова печка.

7. Алуминиево фолио

Не се допускат метали! Тънките метали, подобно на фолиото, генерират още по-голяма опасност. Тънкият метал се претоварва от електрически токове, генерирани в микровълновата печка, и се загрява много бързо, правейки опасността от пожар много реална.

6. Пластмаса

95% от нагрятите пластмаси ще отделят химически изпарения. Докато някои от тях са маркирани като “безопасни за микровълнова печка”, опитайте се да избегнете всякакви пластмасови кутии, тъй като те ще отделят вредни химикали.

5. Яйца

Ако не сте знаели досега, бързото нагряване ще доведе до много пара под черупката. Тъй като няма да има от къде да излезе, то ще се взриви. Ако сте твърдо решени да вкарате яйца в микровълнова печка, направете малка дупка отгоре, така че парата да може да избяга от яйцето.