Важно! Ползи от аспирина, за които никога не сте подозиралиЧуди ли ли сте се някога дали аспиринът може да се използва за нещо друго освен за облекчаване на болката и температурата? Е, това общо лекарство без рецепта има тон изненадващи употреби, за които повечето хора не знаят.

Екипа на “Bright Side” разкрива 10 невероятни неща, които аспиринът може да направи за вас.

10.Облекчава ухапването от насекоми

Аспиринът може също така да намали подуването и да успокои сърбежа, причинен от ухапване от комари. Смесете аспирина с една супена лъжица вода и нанесете върху засегнатата зона за няколко минути.

9.Намалява белезите по лицето

Аспиринът съдържа мастноразтворима съставка, използвана при производството на кремове за изсветляване и средства за почистване на кожата. Смесете 7 таблетки аспирин с 3 супени лъжици кисело мляко и 1 супена лъжица мед. Нанесете върху чистото си лице и оставете маската за 15 минути. Това лекарство ще остави кожата ви чиста и гладка.

8. Действа като ексфолиант

Аспиринът е отличен ексфолиант, който премахва мъртвите клетки от лицето. В допълнение,  помага да се отървете от мазната кожа  и да намалите размера на разширените пори. Просто го разбърквайте с вода и оставете за няколко минути. Ако имате чувствителна кожа, приложете го внимателно, за да избегнете кожно раздразнения.

7. Срещу мазоли на краката

Тези таблетки също така помагат за омекотяване на стъпалата и лесно премахват мъртвата кожа. Натрошете 7 таблетки и добавете половин супена лъжица лимонов сок, за да направите паста. Нанесете сместа върху ходилата на краката и покрийте с топла кърпа. Оставете за 10 минути, след което ексфолирайте с пемза.

6.Възстановява увредената коса

Косата ви също може да се възползва от аспирина. За здрави и блестящи коси, разтворете аспирин в чаша топла вода и нанесете на чиста коса. Оставете за около 15 минути, след което изплакнете.