ВАЖНО! Ушите могат да определят здравето ни! НЕ игнорирайте тези 8 фактора!Това е нормална хигиенна процедура, за да почиствате ушите си веднъж на няколко дни. Все пак не всички знаем, че ушната кал има защитна функция и може да показва състоянието на вашето здраве.

На снимките по-долу може да видите какво означава видът на ушната кал, която остава по клечката за уши и индикатор за какво е.

8. Ушна кал със сив цвят

Ако цветът на ушната ви кал е сивкав и нямате други симптоми, тогава вероятно няма за какво да се притеснявате. Може би става въпрос просто за прах.

Такъв цвят е нормален за хора, които живеят в големи градове, където въздухът е по-замърсен.

7. Ушна кал, със следи от кръв

Ако по клечката ви за уши има следи от кръв, това означава, че може тъпанчето ви да е наранено. В този случай може да се касае за инфекция, която може да доведе до отит и следователно до влошаване на слуха ви. Ето защо си струва да посетите лекар.

6. Ушна кал с кафяв цвят

Ако по клечката за уши има доста ушна кал и тя е с доста тъмен цвят, това може да е индикатор, че сте подложени на голям стрес.

Опитайте се да си вземете няколко дни почивка в тиха и спокойна среда.

5. Ушна кал с черен цвят

Ако това се случи само веднъж, няма за какво да се безпокоите. Въпреки това ако ушите ви сърбят и чувството се засилва с течение на времето, трябва да посетите лекар, защото черният цвят в ушната кал говори и за гъбична инфекция.