Вечните съвети на Японския лекар, доживял до 106 години

Д-р Шигеаки Хинохара е блестящо потвърждение на своите правила за здраве и дълголетие. Той изглеждал много по-млад от своите 100 години, а теглото му от 60 кг е непроменено откакто е бил на 30 години. Смята, че дължи дълголетието си преди всичко на храната и на факта, че е непрекъснато зает с любимата си работа.

Д-р Шигеаки Хинохара е бил най-възрастният практикуващ лекар в Япония, а и в света. Той е бил председател на съвета на настоятелите в болница Сейнт Люк в Токио, изнасял е лекции за правилно хранене в цялата страна и е бил непрекъснато зает.

Той е и блестящо потвърждение на своите правила за здраве и дълголетие. Смятал е, че дължи дълголетието си преди всичко на храната и на факта, че е непрекъснато зает с любимата си работа. И навярно е така…

Изглеждал е много по-млад отколкото всъщност е, а теглото му от 60 кг е непроменено откакто е бил на 30 години.

Д-р Хинохара се ражда през далечната 1911 година и умира през 2017 година – на 106-годишна възраст. През целия си живот той винаги е бил готов да опитва нови неща. Д-р Хинохара е издал около 150 книги след 75-ия си рожден ден, една от които – „Living Long, Living Good” – е продадена в 1,2 млн копия.

Той е насърчавал хората да живеят дълъг и щастлив живот, като самият той е най-добрият пример за подражание.

Източник: edna