Виж как една бездомна котка с лика на куче получи втори шанс за живот! Трогателно..

Историята на тази 5-годишна котка, наречена LePew (LaPew), е тъжна като историята на всички бездомни котки. Той е бил открит на улицата във Флорида и е бил в разочароващо състояние с мръсна козина, инфекция на пикочните пътища и проблеми с дишането.

Когато го отвели в сиропиталището, нямало начин да остане със сплъстената козина, така че котката просто била обръсната. Едва тогава всички видели, че той невероятно прилича на мопс. По-точно на кръстоска между персийска котка и мопс.

Скоро Le Pugh е преместен в друг малък приют, оттам до временно приемно семейство и там е забелязан от сегашната му стопанка Джесика Лорман. Според Джесика, веднага щом видяла снимката на ЛеПу, тя веднага “се влюбила в тази сладка котка” и осъзнала, че трябва да е в семейството й.

Големите му очи сякаш ме хипнотизираха, – казва г-жа Лорман – Когато  предложиха на мен и съпруга ми да вземем котката, тъй като ние вече сме имали опит с котки, които са имали здравословни проблеми, не можех да откажа. Беше толкова сладък и толкова специален.

Въпреки недоволната като на мопс муцуна, LePyu всъщност се оказа дружелюбна котка, той се сприятели с другите котки в къщата (те също са били по-рано, взети от приюти) и скоро се държеше така, сякаш той е живял там в продължение на целия си живот.

Въпреки трудното минало, LePue изобщо не беше срамежлив и плах. Той се отпуска около своите собственици и не се срамува от хората, които идват в тази къща за първи път, които не е виждал досега. И той реагира много по-спокойно, отколкото се предполага, защото всички отначало мислят, че това е мопс, а не котка.

Г-жа Лорман казва, че скоро козината на LePyu отново ще порасне и той отново ще бъде като котка, а с необичайния си външен вид също привлече много внимание.