Внимавайте! 8 Симптома на скритата депресия, която всеки може да изпита!Депресията е много сериозно заболяване. Тя може да бъде объркана с обикновената умора, но също така може да се скрие зад прекомерен работохолизъм или, престорено щастие. Тъгата, липсата на инициативност и загубата на физическа и морална сила са само някои от признаците на това заболяване.

Само лекар може да диагностицира правилно депресията, но можете да забележите това емоционално разстройство сами.

Екипа от “Bright Side” реши да проучи някои по-малко очевидни симптоми на депресията, които могат да помогнат да се избегнат негативните последици от нея.

8. Философски мисли

Обикновено хората, които страдат от скрита депресия са склонни да говорят на философски теми. Изразяват се с абстрактни изрази и рядко са конкретни и ясни в изказа си. Депресираните хора обичат да говорят за смисъла на живота. За тези хора, психолозите казват, че загубата на конкретност в мисленето и изразяването ги отдалечава от личното благополучие и щастие.

7. Търсене на оправдания

Хората, страдащи от скрита депресия непрекъснато се оправдават и измислят истории, за да не отидат на гости или да не се срещнат с приятели си. Те старателно прикриват тъгата и истинските си желания. Извиненията им са само фасада, зад която да се скрият с едничката цел да не притесняват околните с емоционалното си състояние.

6. Липсата на адекватна реакция

Хората с депресия тълкуват реалността по свой собствен, и често погрешен начин. Привидно се съгласяват с всичко и всички, постепенно престават да изразяват собствено мнение, спират да изявяват желанията си, пренебрегват обидното отношение на околните, дори могат да престанат да изпитват емоционална болка (дори при загуба на близък).

5. Психосоматични заболявания

Депресираните хора най-често се оплакват от болки в сърдечната област, напрежение в ръцете и краката, затруднено дишане, постоянно главоболие, болки в зъбите и венците. Най-често изследванията на тези хора са в норма и не показват отклонения в здравословното състояние, но болезнените оплаквания често водят до безпокойство и напрежение. Това създава един порочен кръг, от който излизането е особено трудно.