Всеки, Все Още Консумира Тези 10 Продукта И Е ЛудКолегите на “Bright Side” проучиха много изследвания по темата за безопасността на храните и някои изводи ни изненадаха. Оказва се, че много “здравословна” храна е заплаха и ние нямахме представа за това.

Разбира се, би било идеално, ако последваме примера на експертите и напълно отказваме продуктитте от нашия списък, но разума казва, че може просто да ги ограничим в нашата диета и да намерим алтернатива, ако е възможно.

10. Сурови стриди

Защо са забранени: американският адвокат Бил Малер работи повече от 20 години с случаи на отравяне с храни. През това време човекът стана експерт в тази област и реши да сподели с целия свят защо никога няма да яде сурови морски дарове. Благодарение на затоплянето на водата в Световния океан суровите черупки са благоприятно място за размножаване на много нови видове бактерии.

Какво можете да ядете вместо това: Печени стриди с пикантен сос, вкуса е също толкова добре.

9.Фреш от плодове

Защо е забранено: Прясно изцеденият сок може да причини инфекция с вируси и бактерии. В този случай рискът надвишава ползата.

Какво можете да пиете: Ако искате да пиете, ще бъдете по-добре с пастьоризирани сокове. И все пак, ако искате всички витамини от плодовете, идеалният вариант е да ядете пресни плодове.

8.Недопечени меса

Защо е забранено: Температури под 71 ° С (160 ° F) не убиват ешерихия коли и салмонела, съдържащи се в месото.

Вместо това можете да ядете: средно добре и добре направено месо.