Гравирайте бижутата, които подарявате – Или как да направим перфектния подарък

Гравирайте бижутата, които подарявате

Намерили сте перфектните брачни халки, но как можете да ги направите още по-специални? Защо да не ги гравирате с вашето лично послание? Гравирането е чудесен начин да персонализирате не само сватбените си халки, но и почти всяко бижу от благороден метал. Гравюрите обикновено се правят от вътрешната страна на бижуто, но могат да се правят и от външната страна на пръстена, без допълнително заплащане. Повечето бижутери използват най-новите високотехнологични лазери, за да направят по-точна и лесна за четене гравюра.

От PalladiumBG.com предлагат уникална гривна от червен конец със златна фигурка, на която можете да поръчате да се гравира име. Това е чудесна идея за Свети Валентин.

Какво е лазерно гравиране?

Както подсказва името, използването на лазер е свързано с този стил на гравиране. В действителност, лазерът всъщност не гравира бижуто ви, тъй като гравирането включва ецване или дърворезба. Лазерът действително изгаря вашето лично съобщение върху повърхността на бижуто. Така че, правилният термин трябва да бъде “лазерно маркиране”, но повечето хора го наричат ​​лазерно гравиране и името му е останало такова.  Лазерно гравиране може да се направи и върху всеки метал. Налични са много шрифтове и символи. Всъщност, почти всяко изображение или шрифт може да бъде направено с лазерен гравер, стига да може да се превърне в правилния файлов формат.

Устойчивостта на гравиране, направено от външната страна на бижуто, зависи от издръжливостта на самия метал. На по-меките метали, като златото, бижуто може да се надраска и надписът ще изчезне с течение на времето, но върху твърдите метали като волфрам, гравирането няма да се износва, тъй като е много трудно да се надраска. Гравюрите от вътрешната страна на бижуто няма да се износват без значение какъв метал сте избрали. За да се повреди гравираният надпис кожата на ръката ви трябва да е по-здрава от метала, което е невъзможно. Не трябва гравираният надпис да се търка в друг метал.