Двата съвета на Айнщайн за истински щастлив живот! Несравним гений!

През 1922 година Алберт Айнщайн гостува в Япония като гост-лектор само дни преди да получи Нобеловата си награда за физика. След лекциите той се прибрал в хотела, но се оказало, че няма дребни за бакшиш на пиколото.

Затова взел лист и химикал и му написал една бележка, която наскоро се продаде за 1.8 милиона долара на търг. На бележката Айнщайн написал двата си съвета за щастлив живот.

Какво е посъветвал пиколото на хотела, може да видите в нашата галерия.

Наскоро бележката със съветите за щастие на Айнщайн бе предложена на търг в Йерусалим и бе купена за внушителната сума от 1.8 милиона долара. Вижте какво пише на това късче хартия.

1. Живей спокойно и скромно

Първият съвет на Айнщайн за щастлив и спокоен живот е да търсиш спокойствието и да си по-скромен. Той е написал на пиколото, че скромността може да те направи по-щастлив от вечното преследване на успех. Големите цели винаги са свързани с голямо безпокойство.

2. Имаш ли воля, ще намериш и начин

По втория съвет може да съдим, че геният не е вярвал в ограничените възможности. Той е известен с това, че винаги е търсил път и затова няма нищо изненадващо в написаното. Волята на Айнщайн го е превърнала в име, което познаваме и днес.

Източник: Sanovnik