Деца, моля ви, припомнете ни как да живеем

“Може би единствено детството се доближава най-много до “истинския живот”. — Андре Бретон

Посвещаваме този фоторазказ на най-прекрасните създания на земята – децата! И заедно с него, ще си припомним някои неща, на които можем да се научим от тях. Просто защото те се справят по-добре…

Децата искрено се наслаждават на чистата радост от движението. Те обичат да тичат, обожават дъжда и допира с водата. И разбира се, локвите!

 

„Децата са в състояние да правят всичко (освен да летят, макар да го искат повече от всичко).” — Сет Годин

Децата са артисти и фантазьори. Ако нещо се случва в тяхното въображение – то е така! Те обичат да рисуват, да измислят игри и да бъдат актьори.

 

“Всяко дете е творец. Въпросът е как да остане такова, когато порасне” – Пабло Пикасо

Децата обичат всички животни. Безрезервно. И са готови винаги да им се притекат на помощ. Те обичат дори жабите и паяците.

Децата общуват по най-невероятни начини. Сприятеляват се бързо и с всеки. Те са верни и безкористни приятели. Обичат да прегръщат и го правят силно. Прощават по единствения верен начин – веднага и завинаги.

 

„Децата ни учат на прошка – наказваш ги и след минута те прегръщат.” – Т. Д. Джейкс

„Няма нищо по-безкористно от детското приятелство.” – Аркадий Аверченко

Децата непрекъснато са заети с нещо. Те гледат света с широко отворени очи и изследват как функционират нещата. Забавляват се от най-невероятни неща и искрено изпадат във възторг. Обожават глухарчетата и сапунените мехури.

 

“Децата се раждат любопитни към света. Това, което предимно правят възрастните в присъствието на деца, е несъзнателно да потискат любопитството им.” – Нийл деГрас Тайсон

 

Децата постоянно са щастливи и когато се смеят, са искрени. Обичат да споделят щастието си и го правят постоянно.

 

“Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.” – Паулу Коелю

Децата преследват мечтите си по невероятен начин.

 

“Децата се раждат със свой собствен оптимизъм. Те притежават чистота и простота, за каквато можем само да мечтаем.” – Мешел Ндеджеочело

Децата измислят свои разрешения на нещата, без да ползват готови формули. Те не се тревожат от начина, по който изглеждат, и от това какво мислят другите.

 

„Възрастните не знаят, че детето може да даде извънредно добър съвет, дори в най-трудния случай.” – Фьодор Достоевски

„Деца и невинност е едно и също.” – Джак Керуак

„Децата са много често по-умни от възрастните и винаги по-искрени.” — Максим Горки

“Ако носиш детството в себе си, никога няма да остарееш.” – Том Стопард

Източник: gnezdoto.net