Домашна рецепта за цъфтеж на орхидеи само за 14 дни

Със сигурност всеки собственик на красива орхидея трябваше да се справи със следната ситуация, когато любимото му растение упорито отказва да цъфти, а има много ярки зелени листа и расте добре. В този случай трябва да помогнете на домашния си любимец и да стимулирате цъфтежа му. Един от начините да направите това е да напоявате цветето с чеснова вода .

Всеки знае за полезните свойства на чесъна. Но не всеки знае, че е отличен асистент в грижите за различни цветни растения, особено орхидеите. Чесънът подобрява кореновата система на цветята, стимулира растежа и помага за борбата с вредителите.

Инструкции за употреба

Ако орхидеята твърдо отказва да цъфти, но пък е здрава: активно растят листата и не виждате никаква следа от присъствие на вредители – то тогава имате нужда от чеснова вода.

Рецепта с чесън

Съставки:

  • Вода 0.5 литра
  • Чесън – 6 скилидки
  • Аспирин- 0,5 таблетки.

Получаване:

  • Разтварят се силициновата киселина в гореща вода.
  • Настържете чесъна или пресовайте. Когато течността се охлади, го добавете
  • Поставете течността в стъклен буркан и след това я оставете да престои в продължение на 24 часа.

Как да напоим орхидеята с чеснова вода

Преди поливане разредете направената инфузия с чесъна в тази с топла вода. Поставете в съд чесновата вода, така че нивото на течността да достигне 2/3 от обема на саксията. За неприятната миризма на чесън не се притеснявайте, тя изчезва след няколко часа, а орхидеята получава най-доброто от всичко, което е концентрирано в сместа

Този метод не трябва да се използва повече от няколко пъти в месеца, както и в периода на латентност на растенията или цъфтеж. Ако всичко е направено правилно, в рамките на 14 дни трябва да се появи ново стъбло.

Орхидеи – необичайно красиви цветя. Ако искате любимото ви растение да ви зарадва с прекрасните си цветове, го напоявайте с чеснова вода. Запишете тази рецепта за себе си и я изпробвайте в свободното си време, особено, тъй като е проста и достъпна за всеки. И също споделете с приятелите ви!

 

Източник: За Жената