Една зряла и стилна жена не трябва да се облича по този начин

Всяка жена иска да изглежда красива и стилна. Но понякога, когато става дума за невежество купуваме и носим неща, които не подхождат вече на възраста ни. И тогава съжаляваме и дори ги изхвърляме.

От неща, които не подчертават достойнствата на женското ви тяло, трябва да се отървете и да придобивате само онези, които правят дори най-обикновеното облекло в стилно изящество върху вас. Помислете за примерите.

Красиви дрехи за жени

Потник с Х гръб

Тази дреха се счита за мъжествена, но по някаква причина много жени я носят. Той визуално разширява дори най-тесните рамене и също така подчертава наклона, ако има такъв, и раменете и подмишниците. Ако искате да покажете гърба си, по-добре е да смените с обикновен или пък с гол гръб

Тюл поли
Тези поли са чудесни за тематични коктейли. В други случаи изглеждат смешно. Ако искате да носите нещо подобно, по-добре е да заложите на плисирана пола или разкрояваща се отгоре пола.

Мрежести чорапогащи

Цветни чорапогащи, можете да изберете някой път, но с текстурата по-добре да не експериментирате. Моделите с мрежи по краката изглеждат вулгарни в ежедневието.

Ръкави “прилеп”

Такива ръкави визуално разширяват раменете, което прави фигурата на една жена масивна. Също така скриват ръцете, гърдите, превръщайки силуета в безформен. Големият пуловер, който пада свободно върху фигурата, без да се деформира, е отлична алтернатива на ръкавите- прилеп.

Тънки рокли, изработени от фин трикотаж

Тънкият трикотаж създава ефекта на втора кожа, блести, фокусира вниманието върху бельото. Също така “излага” всички предимства и недостатъци на фигурата (гънки на корема или изпъкнали кости на таза). В допълнение, той бързо се износва, което намалява цената му

Сандали тип гладиатор

Краката в тях не изглеждат естетично добре. Вместо сандали-гладиатори, по-добре е да си купите сандали с връзки, които се закрепват точно над глезените или еспадрили. През топлия сезон високите обувки не са добър избор

Пола тип лале

Елемент от гардероба, който визуално намаляване широките бедра, но същевременно създава ефекта на изпъкнали коремчета, дори и при много слабите хора. Така тялото става непропорционално. Една отлична замяна би била молив- полата, класическата, която никога не излиза от мода.

Кецове на платформа

Кракът в тях изглежда огромен и походката става неудобна. Дори обикновените маратонки ще изглеждат по-добре на стъпалото, отколкото визуално увеличените по размер, дължащи се на подметката на маратонките.

Рокли с колан под гърдите

След като модерните рокли с висока талия съкращават силуета. Което е особено лошо за ниски момичета. Модни дизайнери са измислили това, за да скрият отсъствието й, но определено не стои добре

И момичетата с тънки талии не трябва да носят рокли с колан под гърдите, а по-добре да заложат на обикновения

“Роклята на баба”

Това се отнася за рокли с неопределен цвят и неразбираемо шивашко изпълнение и кройка, с купчина цветчета и колани. Тя е толкова цветна, че вместо да привлича вниманието, го отблъсква само. В една добра рокля трябва да се комбинират максимум три цвята и същите сортове декорации.

При всяка форма и във всякакви условия една жена трябва да изглежда привлекателна и да се чувства комфортно

 

Източник: За Жената