Ето Как Наистина Изглеждат Типичните Домове От Цял Свят!Често виждаме великолепни домове и интериор във филмите или в лъскави списания и се възхищаваме на

дизайна, на тези архитектурни шедьоври.

Благодарение на средствата за масова информация имаме обща представа за това как изглеждат жилищата на

хората в различни краища на света.

Но рядко осъзнаваме, че това, което виждаме на екрана, може да се различава значително от реалността.

1.Япония

vimka.ru

Токио е един от най-скъпите и гъсто населени градове в света. Ето защо само богати хора могат да си позволят да имат просторни жилища, докато по-голямата част от японците живеят в малки апартаменти.

vimka.ru

Единствената стая в апартамента се използва като спалня, хол и трапезария. В ъгъла можете да видите хладилник и единственият начин да стигнете до балкона е да се качите над леглото. Стаята обаче е добре осветена и това визуално разширява жизненото пространство.

vimka.ru

В коридора зад жълтата врата има килер, баня и дори мини кухня, която има всичко, от което се нуждаете.

2.Испания

pisocompartido.com

Повечето испанци предпочитат да живеят в жилищни блокове. Ето как изглежда типичният жилищен район във всеки испански град.

pisocompartido.com

Повечето испански апартаменти имат бели стени, каменни подове и прозорци с щори. Тези интериорни елементи помагат на хората да оцелеят през горещите летни месеци. Въпреки това, тъй като не е обичайно за испански дом да бъде оборудван с централно отопление, апартаментът може да стане много студен през зимата. Много хора използват електрически нагреватели като начин да запазят своето жилище топло. Но като се има предвид фактът, че испанските сметки за електричество са сред най-високите в Европа, този метод на отопление не е много ефективен.

pisocompartido.com

Храната обикновено се сервира в хола. Въпреки че, испанските апартаменти са склонни да имат големи кухни, те се използват изключително за готвене.

3.Швеция

livejournal.com

Типичния жилищен район в Швеция изглежда така.

livejournal.com

Една отличителна черта на шведския начин на живот е интелигентното използване на мазета. Хората често го използват, за да съхраняват велосипедите си, да създават перално помещение или понякога дори ги превръщат във фитнес зала.

livejournal.com

Всеки апартамент има и шкаф за съхранение в специална стая в сутерена. Жителите на апартаментите ги използват за съхраняване на летни гуми, ски, куфари и други сезонни или по-малко важни неща. Балконите се използват за почивка.

poshouse.ru

Белите стени и белите мебели са типичен знак на световноизвестния скандинавски дизайн. Повечето шведски интериори имат ярки акценти и прозорци с големи завеси.