Забелязали ли сте в каква поза спи вашето куче? Това определя тяхната личностВсички имаме кучета или познаваме някой, който има куче.  Независимо дали те са кученца или са напълно отгледани, те са невероятни същества!

Нещо, което бихте забелязали, е, че всяко куче спи в различни пози. Това не е случайно. Това е така, защото начинът, по който заспиват незабавно, ви разказва за тяхната личност. Днес ще разберете за шестте позиции в които могат да спят и какво означават.

1.Настрани

Ако вашето куче обича да спи на една страна, това означава, че то се чувства изключително удобно в своето обкръжение, сигурно в себе си и не изисква особени грижи.И макар че вашето куче може да нащрек и тревожно, когато се събуди, то се чувства чудесно у дома си и във вашата компания, и има огромно чувство на доверие към вас.Кучета, които спят в тази позиция са щастливи и изключително лоялни.

2.Сгушено

Това положение е може би едно от най-често срещаните. Лапите са удобно сгушени под тялото, а опашката е подвита встрани до тялото чак до лицето.Свивайки се, кучето ви запазва естествената топлината на тялото си и защитава крайниците, лицето, гърлото, както и всички жизненоважни органи.Кучето може да спи в това положение в нова обстановка или ако се чувства в опасност, но това не винаги е така, тъй като някои кучета са склонни да спят така, дори когато се чувстват сигурни и спокойни.

3.Поза “Супермен”

Обикновено кучетата спят в това положение, когато знаят, че могат да бъдат помолени да станат и да изчакат известно време. В това положение е лесно кучето да се изправи и да си отиде. Обикновено ще видите кученца, които спят така, защото са толкова активни и склонни да играят.