Задава се дълъг Ретрограден Нептун от 24 юни до 24 ноември

Нептун преминава в ретроградно движение всяка година за период от около 150 дни. През 2019 това ще се случи от 24 юни до 24 ноември.

Ретроградният Нептун призовава към дълбоки духовни търсения и укрепване на вярата.

Този период дава здравословна доза реалност, която намалява риска от заблуда и измама. Той също така помага да насочите вдъхновението и ентусиазма си към упоритата работа, за да се случат надеждите и мечтите ви.

Транзитиращото ретроградно състояние на Нептун може да покаже страховете и тревогите ви, като премахва илюзиите, мечтите и лъжливите реалности, които замъгляват визията ви. Разрушаването на вашия фантастичен свят ще покаже онези сурови реалности, които сте искали да избегнете на някакъв етап в миналото. Може би сте се идеализирали мечтите си за истинската любов, финансовото си състояние или перспективите за кариера.

За щастие, аспектът секстил на Сатурн с Нептун през този период ни дава здравословна доза реалност, която намалява риска от заблуждение и измама. Той също така помага да насочите вдъхновението и ентусиазма си към упоритата работа, за да изпълните мечтите си.

Ако сте от огнените знаци Овен, Стрелец, Лъв нова връзка или критично събитие могат да предизвикат стари или минали житейски спомени за болка. Нептун управлява саможертвата,  фалшивото обвинение, скандала и клеветата. Нептун може да покаже източника на болката, от която се опитвате да избягате. Тогава може да се почувствате унизени, предадени, уплашени, тревожни или виновни. Но и Нептун спомага за очистване на кармата. С упорита работа, осъзнатост и позитивно отношение можете да превърнете мечтите си в реалност.

Ако сте от водните знаци Риби, Рак, Скорпион това влияние на ретроградното движение означава, че може да прекарвате повече време в тревога за себе си и проблемите си. Самосъжалението, социалната тревожност или депресията могат да доведат до оттегляне и самота. Периодът на ретрограден Нептун е идеалното време за духовно саморазвитие. В ретроградния си период Нептун ни кара да се замислим за душата си и за всички вътрешни, психически процеси. В дните около възстановяването на директното движение ще бъдете склонни да бягате от реалността в своите мечти и илюзии.

Не бягайте от реалността и ще можете да намерите решения на всички проблеми с лекота. Ще имате знанието и прозорливостта, за да избегнете излишните игри, драми и заплетени ситуации. Книгите за самопомощ или консултациите могат да помогнат, но други инструменти включват медитация, йога, таро, астрология, плуване и здравословна диета без токсини.

Ако сте от въздушните знаци Близнаци, Везни, Водолей със здравните въпроси особено си струва да се търси второ мнение в случай на погрешна диагноза или погрешно тълкуване на резултатите. Все пак този период ви дава силна вяра и самоувереност. С търпение ще правите нещата по правилния начин и няма да търсите преки пътища. Духовната мъдрост и самодисциплината ви помагат да пожертвате краткосрочно удовлетворение за дългосрочен успех.

Ако сте от земните знаци Козирог, Телец, Дева през периода на ретроградния Нептун се старайте да бъдете оптимисти, докато разбирате и собствените си ограничения. Това ви позволява да осъществите мечтите си с упорита работа и разумен, реалистичен подход. Този период може да доведе до разочарования или притеснения, което те кара да поставяш под въпрос себе си и своята вяра. Може да станете твърде оптимистични, доверчиви и щедри. Избягвайте хазарта, наркотиците, култовете и схемите за бързо забогатяване. Вместо това разчитайте на съветите на доверени приятели и семейство.

Източник: За Жената