Задължителни маниери за хранене в ресторант, които ако ги спазиш, ще покаже КЛАСА от световно ниво!Днес едва ли може да бъдете изумени от ястия от чуждестранна кухня. Японски, италиански, грузински – можете да се запознаете с някой от тях в ресторантите на вашия град. Но ако вниманието ни е насочено изцяло към това да не се изцапате, със сигурност няма да се насладите на гозбата.

Екипа на “Bright Side” е създал списък с инструкции, които ще ви помогнат да “се справите” с популярни ястия и да изглеждате достойни във всеки ресторант.

1.Соев сос

Не пълнете купичката със соев сос до горе. Японците ни съветват да налеем мъничко и само при необходимост да добавяме още.

2.Джинджифил

Не слагайте парченца джинджифил в сушито. Консумирайте полезния корен между храненията. Той помага за освежаване на устната кухина и подобрява вкуса на предходното ястие.

3.Уасаби

Ако добавите голямо количество уасаби към своето суши, азиатското ястие ще изгуби деликатния си вкус. Изсипете малко количество уасаби в соевия сос. Или нанесете тънък слой от него върху сушито.

4.Сашими

Вземете парче сашими с пръчици (японската храна трябва да се яде или с дървени пръчици, или с ръце, но не и с вилица). Топнете единия край на рибата в соев сос. Не потапяйте цялото парче в него и не отхапвайте част от него. То трябва да се консумира цяло.

5.Суши

Използвайте дървените пръчици, за да завъртите сушито. Хванете го, така че единият край да докосва ориза, а другият – рибата. Потопете част от сушито в соев сос. Избягвайте да допирате ориза до него. Според японците, по този начин може да се насладите на истинския вкус на ястието.