Задължително обърни внимание на тези на 10 важни детайла преди да закупиш нова дреха!Пазаруването на дрехи може да се окаже възнаграждаваща и релаксираща дейност или обезсърчително преживяване. Всичко зависи от вашето отношение и подход. За да не бъдете разочаровани от покупките си, трябва да внимавате и да обръщате внимание на малките подробности.

Колегите от “Bright Side” събраха няколко съвета, за да направите следващото си пазаруване по-достъпно и без стрес.

1. Гъвкавостта и ширината на обувката

Много обувки изглеждат модерни, но те не са подходящи за краката ви. Когато купувате обувки, опитайте се да ги огънете, за да проверите тяхната гъвкавост. Обувката трябва да се огъва под крака ви и трябва да има известна съпротива при завъртане. Когато пробвате обувките, ходете по твърди повърхности, както и на килими, за да видите как обувката се усеща и на двете.

Обърнете внимание не само на дължината, но и на ширината. Уверете се, че има достатъчно място за леко размахване на пръстите на краката. Ако не можете да мръднете пръстите си, обувките са твърде стегнати.

2. Нишките на кашмирен пуловер

Ако се искате да си купите кашмирен пуловер, проверете нишките: повечето кашмирени прежди са двуслойни, което означава, че две нишки са тясно преплетени, за да се създаде една по-силна. Многослойните прежди са по-силни, по-дебели и по-трайни от еднопластовите. При плетене едната страна на еднопластовия бод изглежда по-широка от другата страна, което изглежда, че образува една непрекъсната вертикална колона.

3. Съответстващи шарки

При висококачествените дрехи, шарките (карирани или хоризонтални ивици) трябва да съвпадат по шевовете и ръкавите. Производителите на евтини дрехи често пропускат този детайл, за да поддържат разходите си, защото съвпадението често означава изрязване на отделните парчета от дрехата. Въпреки това, несъответствието може да бъде преувеличено, за да се даде на дрехата ексцентричен външен вид.

4. Перфектната дължина на дънките

За жените изборът зависи от вида дънки. При дънки до глезена, подгъва трябва да се позиционира точно над или вдясно на глезенната кост; правите дънки трябва да покриват върха на краката ви. Не забравяйте да изберете дрехи, които отговарят на вашия тип тяло.

Когато избирате дънки за мъже, избирайте тези, които са достатъчно дълги, за да покрият чорапите, но достатъчно къси, за да не покриват обувките.

5. Качеството на тъканта

Винаги проверявайте етикета. Въпреки че синтетичната тъкан е по-евтина и често се смесва с естествени материали, тя не издържа колкото естествената тъкан. Вижте плата на светлината, за да прецените дебелината и качеството.

Накрая проверете шевовете както отвътре, така и отвън на дрехата. Това е предупредителен знак, ако те са небрежни, хлабави или зашити няколко пъти.