Задължително трябва да посетиш поне едно от тези места в живота си! Няма да съжалявашХаресва ли ви приключенията? Екипа на “Bright Side” реши да създаде компилация от някои наистина страхотни и луди места, където можете да изживеете големи тръпки!

1.Железопътната линия, минаваща през пазара Мейконг в Тайланд

Отначало изглежда като нормален претъпкан азиатски пазар като всеки друг, но картината се променя, когато видите, че един влак минава през пазара няколко пъти на ден. Пазарът буквално е на пистата. Всеки път, когато влакът се приближава, той създава шум и всички магазини правят крачка назад, за да изчистят релсите, като връщат обратно стоките си, след като влакът мине. Този влак е един от най-бавните в Тайланд със скорост от 30 км / ч.

2. Международно летище “Принцес Джулиана”

Средно въздухоплавателно средство обикновено се нуждае от минимум 8 000 фута писта за безопасно кацане. Лентата за кацане на международното летище “Принцес Джулиана” обаче е само 7456 метра, а някои от най-големите самолети в света – като А340 и А747 – се приземяват там. И това не е всичко! За да се приземи там, самолетите трябва да преминат през плаж и ограда, за да стигнат до пистата.

3. Влакът на смъртта, Тайланд

Трасето. построено по японско управление през Втората световна война, минава през гъсти гори и стръмни планини. Получава това име заради 90 000 цивилни работници и повече от 12 000 съюзнически затворници, загинали по време на строителството на моста.

4. Летище Гизбърн, Нова Зеландия

Разположен на източното крайбрежие на Северния остров в Нова Зеландия, летището е единствено по рода си, тъй като не много летища имат железопътна линия, преминаваща през пистата за излитане и кацане. Има влакове, минаващи през целия ден, а летището и железопътните власти винаги са в синхрон, за да предотвратят всякакви нещастия.

5. Тунел Гулианг, Китай

Този хоризонтален път е построен от 13 местни селяни през 70-те години. Буквално преведено като “Път, който не понася грешка”, това е един от най-опасните пътища в света.

6. Летището на остров Саба, Кариби – най-късото летище в света

Считано за едно от най-опасните летища за кацане в света, летището се намира на 45 километра южно от остров Синт Маартен, който е съставен от Кралство Нидерландия. С дължина от 400 метра, летището Саба има най-късата писта в света, правейки кацането трудна задача за пилотите по целия свят. Една малка грешка може да предизвика ситуация на живот или смърт.

7. Трен а лас Нубес, Аржентина

Железопътната линия, свързваща аржентинския северозапад с чилийската граница, минава през планинската верига Андите. Влакът минава през източната част на Салта-Aнтофагаста и е част от железопътната компания Белграно. И това е 4,220 метра над морското равнище, осигурявайки 5-тото място за най-високо железопътно място в света.