Защо понякога, е по-добре да си сам на 50

Здравейте! Днес ще споделя с вас защо на 50 години е по-добре да си сам. Това е лично мнение, а вашето собствено може да напишете в коментарите.

На 50 години животът едва започва. Децата, като правило, са вече големи и отдавна имат свои семейства. Не е нужно да се притеснявате дали са нахранени и дали са научили уроците си. Оставете ги да вървят по своя път. Аз вярвам, че не е необходимо да им се помага непрекъснато. Те са зрели хора и трябва да се научат сами да се справят, иначе няма да оцелеят. Ако на 50+ имаш и внуци, не си длъжна да ги обгрижваш. Не, съжалявам. Вече отгледах собствените си деца, повече не са ми нужни. На тази възраст искам да живея без ангажименти. Обичам самотата, обичам да си изкарвам прехраната и да харча пари само за себе си.

Не ми се нрави мисълта, че и на 50 години, трябва да се грижа за възрастен съпруг или за някой друг покрай мен. Достатъчно, търпях ги цял живот. С мъжа си се разведох, децата отгледах, а от внуци нямам нужда. Искам да бъда сама, за да правя каквото си пожелая. Мога да пътешествам, да си купувам любимата храна, да стоя до късно пред компютъра. Не разбирам хората, които на тази възраст живеят още с порасналите си деца. Това е толкова досадно. Затова бих предпочела да живея сама. И в същото време ще бъда доволна, защото в самотата проблеми няма.

Източник: lichna-drama