Играчките, които бяха извадени от производството и има ЗАЩО..

Всеки ще намери детска играчка, която дори и тогава, когато бяхме деца, ни се струваше доста страховита. Но не можеш да си представиш колко много случаи на ужасни играчки в света са били установени, които, за щастие, вече не се произвеждат. Ето, виж!

Метла за играчки “Nimbus 2000”

Кой не искаше да стане магьосник в детството си? В началото на 2000-те известната метла Матъл на Хари Потър можеше да накара всеки дете да повярва, че сега ще получи писмо от Хогуортс. Само една грешка е направена от производителя – метлата вибрира. А възрастните също искаха да “летят”. Не след дълго сексуалните магазини забелязаха тенденцията и започнаха да продават вибриращата метла, но за съвсем различна цел. Производителите на играчките за деца трябваше да се откажат от метлата.

Говорещата играчка “Телетъбис Ро”

Спомняте ли си един много странен телевизионен сериал за телетуби, смешни и тлъсти същества, които просто се прегръщаха? Тинки Уинки, Дикси, Лейла и Ро се появиха на рафтовете на детските магазини.

Говорещият Po се появи на рафтовете през 1998 г., а през същата година той бе отстранен от производството. Някои потребители съобщиха, че са чували играчка за играчки, които говорили много неподходящи неща на своите малки собственици. Например: “Хвани ме за задника”.

Променящ формата си Победител

Честно казано, не питаме защо такава играчка е била отстранена от производството. Интересуваме ли се от това как влезе в детските магазини?

Лош смърф

През 1997 г. една жена закупила Смърф, странен син гном, като подарък за внука си. Той също говори! Вярно е, че той е казал … Не е за ушите на децата. Тя не беше единствената, която се оплакваше, че играчките псуваха.

Производителят Irwin Toy отрече обвиненията, настоявайки, че играчките просто имитират речта на децата.

Но за да не настъпят ненужни подозрения, играчките бяха премахнати

Кармагедон

Стигнахме до видеоигрите! По-конкретно в играта беше необходимо просто да карате по улицата и да смажете хората там. Колкото повече смазвате невинни пътници, толкова по-добре. Е, какво е това, биха ли казали съвременните тийнейджъри дали такива видеоигри не са достатъчни.

Но във Великобритания през 1997 г. тези игри бяха строго третирани и насилието в детските игри не беше одобрено. Така че производителите улесниха: жертвите не умряха, а се превърнаха в зомбита. Това по някаква причина успокои родителите.

Черната Барби Орео

Куклата е родена през 90-те години в партньорство с Mattel и шоколадовите бисквитки Oreo. Ако не беше цветът на кожата й, всичко щеше да е наред. Но след това няколко фактора изиграха своята роля. Първо, орео в английския жаргон има неполитически правилно значение на “негър, който се държи като бял мъж”. Oreo шоколадова бисквитка отвън и бяло вътре. По принцип прекалено много ненужни асоциации – расовата кукла е била отстранена от продажба, повече не е повторена такава грешка.

Хобо Стив

Той е един от героите на 90-те “Дик Трейси”. Вероятно би трябвало да е смешно, защото в описанието на играчката се казва, че този тип е просто “тъпак” и “миризмата му ще се почувства още преди да се види”. Играчката се смята за политически неправилна по отношение на бездомните.

Татуировка на Барби

Барби има дълга история. В нея имаше една кукла, която решила да остави името на близкия си човек по тялото си. Родителите решиха, че това е твърде много, децата няма да искат, като идеал, да правят татуировки.