Много полезна програма с извара и яйца. Хапваш и сваляш

Изварата е чудесен източник на протеини, без много калории и може да бъде вкусно допълнение към всяка диета, като закуска или част от храната.

Яйцата са евтин ресурс на първокласни протеини и други хранителни вещества. Потреблението на яйца намалява през годините, поради притесненията, свързани с увеличаването на холестерола.

Последните проучвания обаче показват, че е мит историята, че яйцата увеличава холестерола, така че хората без притеснение могат да се хранят с тях, без притеснение за риск от сърдечни заболявания.
Протеините на яйцата са отлична комбинация за мускулна сила и дават значителен ресурс от енергия. Те са богати на летицин, който е важна аминокиселина, играеща роля в усвояването на глюкозата в мускулите. Повечето хора се хранят с протеини главно вечер, но учените съветват това да става на закуска. Много е важно за подхранването на мускулите с протеин сутрин, което ни дава сила за целия ден. Яйцата са страхотна добавка към диетата ви, каквато и да е тя.

Ето и самата диета с извара и яйца :

Най-важното в режима е закуската и пиенето на чай с лимон преди лягане. Сутрин имате два варианта – да изядете две рохко сварени яйца в комбинация с чаша чай или да се сдържите и да минете само на горчиво кафе. За избралите второто меню има бонус на третия ден – една ябълка.

За обяд се ядат извара и яйца.Ето най-доброто примерно обедно меню:

Първи ден: 50 г извара, 2 твърдо сварени яйца, 1 чаша чай с лимон или кафе;
Втори ден: 50 г извара, 2 твърдо сварени яйца, 1 чаша чай с лимон или кафе;
Трети ден: 50 г извара, 2 яйчени белтъка, 1 филийка ръжен хляб, 1 зелена салата с лимонов сок.

Вечерята също е разнообразна, като в съчетанията има месо или риба. Важното е обаче всичко да е без тлъстини.
В първия ден се яде 1 чаша бульон (пилешки, телешки или зеленчуков), 1 филийка черен хляб, 1 ябълка (круша или портокал). През втория ден идва ред на месото: изберете между 150 г риба или пилешко месо и добавете 1 зелена салата, 1 чаша чай с лимон. На третия ден изяжте около 300 г задушени зеленчуци и изпийте 1 чаша чай с лимон.

Хубаво е да не забравяте и следните хитринки: не пийте вода поне 30 минути след яденето, не ползвайте нито сол, нито захар; забравете за алкохола.

Внимавайте: не може да повтаряте диетата всеки месец, тъй като е тежка за организма. Хубавото обаче е, че е подходяща за прилагане и през лятото, и през зимата. Добре е преди да я започнете, да се консултирате с личния си лекар.

Източник: За Жената