Известни стилисти споделят тайни! С тези техники ще изглеждате с години по-млади!Доказано е, че бръчките на лицето и големия брой пигментни петна ви карат да изглеждате по-възрастни. Хората около вас ги гледат и се опитват да определят възрастта ви. Но има някои неща, които помагат да изглеждате значително по-млади.

Една група изследователи от Франция и САЩ установиха, че хората, които се опитват да разберат колко е възрастна една жена, несъзнателно обръщат внимание на контраста на лицето й: как се подчертават очите, устните и веждите й. Ярките черти на лицето показват, че човек е здрав и млад. Някои хора се раждат с такива черти, а други използват козметика, за да подобрят външния си вид.

Ние от  7kefa.com решихме да ви кажем как да използвате козметиката и как да оформите косата си, за да изглеждате много по-млади.

1. Плътна долна устна

Ефектът на “детските” устни е основен начин да изглеждате няколко години по-млади. Модерните момичета предпочитат да направят горната си устна по-голяма, защото смятат, че това ще ги направи по-привлекателни. Но всъщност по-обемната горна устна кара жената да изглежда по-възрастна, докато плътната долна устна прави лицето по-младо и по-наивно.

2. Осветена долна линия на веждите

За да направите своя външен вид по-свеж, трябва да подчертаете долната линия на веждите. Модерни знаменитости използват този трик отдавна и можете да го използвате също толкова успешно.

Всичко, от което се нуждаете, е хайлайтър или най-ярките сенки за очи, които можете да намерите.

3. Високи скули

С възрастта чертите на лицето стават по-малко забележими, защото кожата става по-малко еластична. Освен това, много жени нямат изразени скули изобщо. Точно скулите могат да ви помогнат да изглеждате няколко години по-млади.

В този случай можете да използвате техники за интелигентен грим или козметични инжекции. Но не забравяйте да намерите наистина добър специалист, който няма да развали естествената красота на лицето ви.

4. Малки уши

Ушите са нещо, което жените пренебрегват по някаква причина. Въпреки това, ушите, които са твърде големи от години, носене на тежки обеци правят една жена да изглежда по-стара.

Формата на ушите може лесно да бъде коригирана с инжекции или лазерни процедури. Но това са радикални методи. Много по-лесно е да предотвратите този проблем: използвайте подхранващ крем всеки ден и не носете тежки обеци.