Известни трикове, които могат да бъдат много полезни на всяко летище! Вижте гиНа всяко летище има специални правила. Много от тях са известни само на служителите, като например къде могат да ядат вкусна храна за малко пари, как могат да получат подаръци от въздушните компании и как могат да влязат в пилотската кабина или да получат помощ от летището.

В тази статия колегите от “Bright Side” са събрали 16 трикове, за да направят пътуването невероятно пътешествие. Няма значение дали сте туристи или бизнесмени, които пътуват през цялото време; всеки, който идва на летището, трябва да знае тези трикове.

1. Вземете своя домашен любимец с вас, ако се страхувате да летите сам.

Ако имате специален документ от вашия психолог, който казва, че имате нужда от вашия любимец за емоционална подкрепа (ESA), някои американски и европейски авиокомпании ще ви позволят да вземете вашето животно на борда. Но преди полета трябва да поискате разрешение от авиокомпанията.

2. Можете да вземете любимите си шампоани и да спестите малко място, използвайки комплекти за пътуване.

Комплекти за пътуване се продават в магазините за козметика: малки бутилки с широко гърло, така че лесно можете да ги наливате с течности и гелове. Това е чудесна идея, ако искате да използвате козметика, на която сте свикнали вместо скъпи, нови сортове или евтини шампоани и сапуни, които се предлагат в хотелите.

3. Евтини билети, на половина пълни самолети, без закъснения и турбуленции – това са нощните полети.

Според статистиката през нощта има по-малко пътници, почти няма пътници с деца, самолети не се забавят и няма да губите време. Единственото изключение са чартърните полети.

Повечето бури се случват във втората част на деня, а въздухът е по-свеж през нощта, защото няма слънце. Ето защо самолетите рядко изпитват турбуленция през нощта.

4. Помощ на летището за хора с увреждания, за възрастни хора и за млади пътници.


Някои летища предлагат свои собствени частни услуги, докато други имат международна мрежа от летищни услуги. Тази услуга предлага  медицинска помощ, охрана, поддръжка на храната и други услуги за възрастни пътници, туристи с увреждания и малки деца, които пътуват сами. Повечето от услугите са безплатни за хора с увреждания.

5. Свързващия полет е два пъти повече мили и една нощ в добър хотел.

Свързващият полет може да бъде по-евтин от директния полет и той получава повече мили. Можете дори да направите такива полети като отделно приключение: ако имате повече от 8 часа между полетите, можете да напуснете летището и да отидете в града.

Много авиокомпании предлагат безплатна стая в добър хотел, ако имате свързан полет (в случай, че имате 6 или повече часа между полетите) и обиколка на града.

6. Слушайте други пътници: често има много развлечения на летищата, за които не всички знаят.

Летище Мюнхен има собствена пивоварна, в Хелзинки има няколко вида сауни, а в Амстердам има клон на един от най-големите музеи на изкуството в Холандия.

 

7. Гладен ли? Изберете места, където служителите ядат. Там е евтино и вкусно.

Проверете отзивитв на други хора, за да разберете къде се намира най-близкото кафене или вечерното място, което посещават служителите. Так можете да намерите храна, която струва същото като кафе в зоната без мита.

Някои видове храна могат да бъдат взети на борда; например висококалоричен бар, шоколад или ядки. Носете празна пластмасова бутилка с вас и след като минете през митническата проверка, налейте малко вода в нея от обществения фонтан.