Използвай бебешка пудра за тези неща и ще се шокираш от ефекта и!И вие ли сте един от тези хора, които мислят, че бебешката пудра е само за бебета и потни крака? Тогава не знаете какво изпускате! Днес колегите от “Bright Side” ще ви разкажат за изобретателските употреби на бебешката пудра, за които вероятно никога не сте се сещали.

1. Добавете обем към миглите

След като нанесете първия пласт спирала, напръскайте малко бебешка пудра върху миглите с помощта на четка или тампон за уши. Завършете с друг слой спирала. Този трик ще направи миглите ви да изглеждат супер дълги и обемни.

2.Разплитайте огърлиците си лесно

Поръсете малко пудра върху усуканите части и леко разтривайте възлите между пръстите си, за да ги отпуснете.

3. Използвайте я като сух шампоан

Използвайте този трик, когато косата ви е мазна и нямате време да вземете душ. Поръсете малко бебешка пудра върху косата, внимателно втрийте в корените и скалпа, и срешете косата, докато пудрата вече не се вижда.

4. Отстранете петната от мазнини по дрехите си

За да се отървете от упоритите петна, нанесете малко пудра от двете страни на петното, потупайте добре и оставете за около час, за да дадете възможност на талка да абсорбира мазното. След това изперете дрехата и оставете да изсъхне на сянка.

5. Премахнете пясък от краката и обувките си

Просто поръсете пудра там, където е залепнал пясък. Талкът премахва влагата от кожата и пясъкът пада веднага. Това работи и при обувките: поръсете и разклатете, за да отстраните лесно всички песъчинки. Така повече няма да внасяте пясък в колата, или където и да било.