Изсипете Сода За Хляб Върху Матрака И Вижте Какво Се Случва….

Съвременният пазар е пълен с различни почистващи продукти, които могат да навредят на нашето здраве. Въпреки това можете лесно да намерите в кухнята абсолютно безопасно почистващо средство, което освен това е в състояние да създаде истинско чудо в дома ви.

Колегите в “Bright Side” ви канят да научите за някои начини на използване на сода за хляб, която ще ви помогне да избегнете скъпи химически почистващи препарати.

1.Матрак

Този начин на почистване на матрак ще отстрани мръсотия, пот, мъртви клетки на кожата, прах и неприятни миризми.

Първо, почистете целия матрак. След това, използвайки сито, равномерно разпределете 1 пакет сода за хляб (ако желаете, можете да добавите 10-15 капки етерично масло) по цялата си повърхност. Оставете покрития с всичко това матрак за няколко часа, за предпочитане един ден. След това  внимателно премахнете содата с прахосмукачка.

2.Килими и мека мебел

Вземете съд и смесете 1 супена лъжица сода за хляб и 1 супена лъжица прах за пране (по желание). След това излейте 1 чаша топла преварена вода и добавете 4-5 супени лъжици 9% оцет. Ще има много пяна, така че използвайте по-голям съд, за да сте подготвени. Смесете добре всичко и изсипете разтвора във водна пръскачка.

Почистете дивана или килима с прахосмукачка.Напръскайте с получения разтвор в продължение на 5-10 секунди, след това отстранете течността с гъба. Повторете, докато не получите желания резултат, но се уверете, че течността не попива тъканта.

ВАЖНО!

Содата за хляб и оцета може да се използват за всякакви тъкани, с изключение на естествените.

Ползи от содата:

  • Ниска цена. 
  • Абсолютно нетоксична. 
  • Попива мръсотията и влагата. 
  • Заменя много почистващи продукти. 
  • Премахва неприятните миризми. 
  • Може да убие много микроорганизми.