Истинския Смисъл На Филми, Които Не Сте Подозирали ИзобщоОт време на време наблюдателите на филми не могат да разберат защо един привидно съвсем обикновен филм оставя толкова силно впечатление. Причината за това е, че добре направените филми често са изградени на философска основа, която оказва влияние върху подсъзнанието ви, но която не можете да откриете без задълбочен анализ.

Днес колегите от Bright Side ще ви представят 10 филма, които мнозина обичат, но никога не са се досещали за скрития им смисъл.

1.„Лудия Макс: Пътят на яростта“

Може би прекалено многото екшън сцени са ти попречили да вникнеш в истинския смисъл на филма. Психологията на героите се явява отражение на нашата личност: бягството – отражение на нашите страхове; зелената земя – нашите мечти; пътешествие – трансформация на личността. Именно тази комбинация влияе на зрителя пречистващо и го освобождава от емоционално робство.

2.„Списъкът на Шиндлер“

Спомняш ли си момиченцето с червеното палто? Тя отразява главната идея на филма. Стивън Спилбърг казва: „И Америка, и СССР, и Англия са знаели за Холокост. Но никой не направил нищо. Не сме направили нищо, за да спрем този безжалостен смъртоносен марш. Това е било огромно червено петно, което всички са виждали, но никой не е направил нищо.“

3.„Интерстелар“

Ако си гледал внимателно, знаеш, че във филма има два основни цвята – син (символ на вечността, на небето) и пясъчен (символ на земята и времето). Героите сменят дрехите си в зависимост от възприятията на тези два символа. Филмът е заснет по митологична структура: рай, борбата на хората с хаоса, спасението. Всички герои са обикновени хора, което е и причината филмът да има толкова голямо въздействие върху зрителя.
error: Не копирай, а измисляй :)