История, която доказва, защо никога не трябва да се отказваме

Един ден малкият Томас Едисон се прибрал от училище и подал на майка си едно малко листче, на което било написано нещо. Той й казал: “Моят учител ме помоли да ти предам това, мамо.”

Очите на майка му се насълзили, докато четяла на глас написаното: Синът Ви е гений. Това училище е твърде малко и не разполагаме с достатъчно добри учители за неговото обучение. Моля Ви да го обучавате вкъщи.

След много, много години, след като майката на Едисон починала, а той вече бил един от най-великите изобретатели на века, Томас Едисон разглеждал старите семейни вещи. Изведнъж той зърнал сгъната хартия в ъгъла на едно от чекмеджетата на бюрото. Взел листчето и го разгънал.

На хартията пишело: Синът Ви има умствени проблеми. Не разрешаваме да идва повече на училище.

Едисон плакал в продължение на часове, а след това написал в дневника си: “Томас Алва Едисон беше бавноразвиващо се дете, което благодарение на майка героиня се превърна в гения на века.

Никога не се отказвай! Бъди уверен! Не забравяй – било то в спорта, кариерата или друга надпревара и в живота изобщо – всяка битка се печели два пъти: пърия път във ВАШЕТО СОБСТВЕНО СЪЗНАНИЕ…

“Всеки, който е уверен в своята победа, рано или късно я намира.” – Ричард Бах

Източник: suhanijain.com Превод: Гнездото