Какво Би Станало С Нас, Ако Земята Беше Два Пъти По-Голяма?Нашата планета е пълна с чудеса, изненадващи събития и природни бедствия, които променят лицето на Земята всеки ден. Но въпреки дълготрайните спекулации, има едно нещо, което може да сте сигурни: нейният размер остава същият.

Но какво би станало с живота на Земята, ако планетата внезапно се разрасне и стане два пъти по-голяма? Направихме някои изследвания и ето какво открихме.

1.Теглото ви ще се увеличи

Ако диаметърът на Земята се удвои, но плътността е подобна на старата Земя, масата на планетата ще се увеличи и гравитацията ще бъде два пъти по-силна. Това веднага би направило теглото ви два пъти по-голямо, отколкото преди. Това ще бъде особено лоша новина за онези, които използват имперската система.

2.Ще станем по-ниски.

Нашите гръбнаци в крайна сметка биха станали по-компресирани, като непрекъснато се отдръпват, причинявайки на всички видове видове съкращения. Ето защо повечето астронавти растат на около 2 инча в пространството: по-малката гравитация позволява течността между прешлените да се разширява. Тяхната височина бързо се връща към нормалното, когато се връщат към безмилостната гравитация на Земята.

3.Няма да сме толкова добри в спорта.

Ще станем много по-бавни. Трудно е да ходиш или да скочиш, да не говорим за бягство. Ще се уморяваме по-бързо и ще се нуждаем от повече време за почивка. С течение на времето, разбира се, нашите кости и мускули ще станат по-силни, за да подкрепят увеличеното тегло и да приспособят новите условия. Но е малко вероятно да създадем много нови рекорди.