Ето Как Да Идентифицираме Обикновени УхапванияМного малко хора успяват да избегнат ухапване от насекоми. Този проблем става още по-належащ през лятото. Понякога е доста трудно да се определи какво точно ви е ухапало . Ухапването може да причини болки, сърбеж или дори подуване. Има много различни насекоми и те предават различни заболявания, така че е много важно правилно да определите какво ви е ухапало.
Но не се паникьосвайте! Колегите от “Bright Side” създадоха малко ръководство, което ще ви помогне да определите кое насекомо ви е нападнало.

1.Стършел

Районът, ужилен от стършел, става червен и сериозно подут. Може да се появят мехури. Жертвата изпитва много лоша болка, дори по-лоша от болката от ужилване на оси. Отровата на стършела е още по-токсична, защото самото насекомо е по-голямо. Отровата съдържа хистамин и ацетилхолин.

Ако жертвата се чувства студенина в крайниците, ушите и устните й стават сини, или започват проблеми с дишането, жертвата трябва да посети лекар.

2.Пчела

Трябва да премахнете жилото, което все още може да е в атакуваното място. Кожата обикновено става червена и подута. Човек чувства изгаряне, остра болка и силен сърбеж се появява малко по-късно. Ако не сте алергични, това е мястото, където вашите проблеми свършват. Ако обаче човек е алергичен към отровата на пчела, той или тя може да има проблеми с дишането, което е сериозна загриженост.

3.Оса

Симптомите на ужилване на оси са като тези след пчелна атака. Зачервената зона става червена и подута, жертвата чувства болка и изгаряне и ужасен сърбеж идва по-късно. Възможно е дори да има кръвоизлив на кожата. Точно както при пчелна атака, е много важно да знаете дали сте алергични, тъй като може да има анафилактичен шок.