Как Да Изберете Перфектните Слънчеви Очила За Вашия Тип ЛицеСлънчевите очила са нещо повече от основен летен аксесоар: те предпазват очите ни от вредните лъчи, намаляват умората и добавят хармония към цялостния ни образ. При условие, разбира се, че ние избираме типа, който ни подхожда.

Днес колегите от “Bright Side” предлагат набор от съвети за това как да изберете слънчеви очила, за да съответствате на вашата форма на лицето, както и как познаете висококачествен обектив от нискокачествения. Освен това в края на статията има полезен бонус, който ви очаква!

1.Как да определите вида на лицето си

Вземете едно от следните неща: миещ маркер, червило, сапун или молив. Стойте на една ръка разстояние пред огледалото. Опитвайки се да не оставите ръката си да се отклони, проследете контурите на лицето си върху повърхността на огледалото, като започнете от брадичката си и завършите с линията на косата си. Направете крачка назад и погледнете получената форма.

Кръгло лице

Вашата задача е визуално да удължите лицето си, така че изберете очила с тъмни рамки. Те стесняват лицето и привеждат контурите си по-близо до овална форма. За да балансирате пропорциите на лицето си, изберете рамка, чиято ширина е по-голяма от височината.

Подходящ за кръгли лица:

-Оцветени, правоъгълни и квадратни очила.
-Очила “Котешки очи”.
-“Пеперуди” очила.
-Очила с тесни мостове.
-“Авиаторите”.
-“Wayfarers”.

Овално лице

В този случай основната цел не е да наруши хармоничното съотношение на лицето ви. Ето защо трябва да избягвате очила, които изглеждат твърде масивни. За предпочитане е рамката да е толкова широка, колкото и лицето ви, или малко по-широко. Уверете се, че горната част на рамката е в съответствие с вашите вежди.

Подходящ за овални лица:

-Очила с гладки рамки: правоъгълни, овални, кръгли.

-“Пеперуди” очила.

-“Авиаторите”.

-Очила “Котешки очи”.