Как Да Разпознаете Природните Подправки От ФалшивитеСветът на подправките е невероятно ярък и разнообразен. За съжаление често купуваме стоки с ниско качество или дори евтини имитации. Никой не може да бъде обезопоасен от това, дори в страните, където се произвеждат тези подправки.

Колегите от “Bright Side” дава няколко прости трика, които ще ви помогнат да определите качеството на това, което купувате. Насладете се на истински ароматни подправки!

1.Канела

-Китайската касия често се продава вместо канела. Те изглеждат еднакво, но касията има по-слаб аромат. Освен това пръчките от касия са по-дебели и по-груби и са навити главно от едната страна.
-Земната канела може лесно да се разграничи от касията чрез добавяне на капка йод. Ако подправката стане синя, това е касия.

2.Пипер и бахар

-Когато се смачка, пресен черен пипер на доста големи парчета, оставяйки лека мазна следа. Продукт с лошо качество, който е прекалено сух или стар, се разпада на малки части, когато е смазан.
-Белия пипер трябва да е кремав и леко кафяв; Ако пиперът е прекалено бял, най-вероятно е избелен. Бялата черен пипер няма черупки.
-Бахара трябва да са големи и да имат плътна равна черупка.

3.Джинджифил

Коренът на джинджифила трябва да бъде гладък, твърд, без бръчки и с тънка кожа. Ако джинджифилът е набръчкан или кашав, той е остарял. По-добре е, ако коренът няма твърде много израстъци, тогава целулозата няма да има груби влакна.