Карти Разкриващи Най-Расистките Държави В Европа И Това Няма Да Ви ХаресаТъй като кризата с европейските мигранти се засилва, отношението на гражданите на ЕС към етническите малцинства продължава да се променя и да се развива.
Още през 2015 г. Европейската комисия поиска отговор от всички 28 държави-членки на ЕС по този въпрос,  и събраха данните, които са получили. На 12 август 2017 г. потребител на Reddit, наречен Bezzleford, който е известен със създаването на статистически (а понякога и хумористични) карти, реши да състави визуален компонент на доклада.
Макар че тези нюанси на червено и зелено може да дойдат като шок за някои, това, което е по-лошо, е, че те представляват само 4 от зададените въпроси. Според оригиналното проучване на ЕК по-малко от половината от анкетираните заявиха, че ще одобрят децата си, които се срещат с роми или дори транссексуални. Макар че, в някои региони ясно се наблюдава дискриминация, по-голямата част от респондентите също така се съгласиха, че трябва да бъдат въведени нови мерки за защита на видимите малцинства, доказвайки, че ЕС все още е добър пример за останалата част от света по въпросите на правата на човека.

1.Ще се чувствате ли добре, ако едно от вашите деца е във връзка с чернокож човек?

2.Ще се чувствате ли добре, ако едно от вашите деца е във връзка с азиатец?