Китайски сувенири, връщат късмета у дома

Източните култури вярват в божества, различни от тези на народите, живеещи на запад. Китайците са известни не само с прочутата си кухня, но и със собствените си вярвания и отдават значимото на силата, която въплъщават в себе си някои животни и растения. Кои са природните символи, които те свързват с победа и успех, които винаги присъстват в домовете им?

На първо място е фениксът. Той носи успех и власт.
Като статуетка в дома ви ще помогне да привлечете много успехи, но е идеален символ и за носене под формата на бижута. Според китайската философия единствено фениксът може да ви подсигури победа дори и в най-отчайващата на пръв поглед битка. Точно затова е и много обичан символ за татуировки.

Слонът с вдигнат хобот също е един от най-популярните източни символи, много използван и на запад. Смята се, че фигурка на слон с вдигнат хобот гарантира победа във всяка една област, така че просто носете в чантата си една такава за всеки случай.

Планина пък е за израстване в кариерата. Във фъншуй се вярва, че планините имат специално значение и могат да се използват за привличане на просперитет. Източното учение ни съветва да поставим зад бюрото си изображение на планина, защото по този начин ще си гарантираме множество победи и израстване в кариерата. Но не бива на изображението да има много вода, защото това може да доведе нежелани последици.

Трикрака крастава жаба – за лидерство. Колкото и отблъскващо да звучи, такава фигурка се счита за един от най-мощните фъншуй символи, но не бива да се слага на видно място – най-добре е под масата или канапето.

Дърво на парите – бърз успех и самоувереност. Тези красиви малки фигури, представляващи дърво, което вместо листа има китайски монети, могат да красят както дома, така и офиса ви. Според фъншуй специалистите те носят стремглав финансов успех, но също така дават и вътрешна увереност и сила да преодолеете всяко препятствие.

Източник: Ретро