Красотата на българското крайбрежие, видяна от въздуха (ВИДЕО)

Красотата на българското крайбрежие, видяна от въздуха

Колкото и да се опитват да ни убедят, че не можем да се мерим с морските крайбрежия на другите държави, няма да им повярваме. Младите хора в България са достатъчно трезви, за да осъзнаят девствената красота и неповторимата природа, която предлага Черно море.

Едно от прекрасните кътчета на нашето черноморие е Синеморец. Веднъж посетили селцето, никога няма да го забравите. Гледката, която предлага сборната точка на река Велека и Черно море, е магнетична. От уникалното и кратко видео на Светлин ще се убедим, че това не е преувеличено. Чудните скали, наречени „Корабите“, буквално наподобяват корабокруширали кораби. Те са съвсем близо до пристана на рибарите. Всичко е като непокътнато от човешка ръка.

Енергията, с която се разбиват непокорните вълните в тях, завладява зрителя. Няма нищо по-впечатляващо от безкрайната морска шир, девствени гори на брега и закътаните плажове, далеч от оживлението.

Независимо дали е при изгрев или при залез, красотата не може да се скрие. Нека не погубваме това, което имаме заради някакви лични интереси. Да не позволяваме неразумните да ни лишават от това безценно богатство. Все по-рядко можем да намерим подобна девствена природа, която да ни изпълни с толкова спокойствие и гордост. Това е Черно море! Това е България! Това сме ние!

Видеото е предоставено от : Svetlin Marinov