Криотерапията Е Най-Новата Тенденция За Знаменитости, Която Може Да Е Пълна Загуба На Пари

Знаменитостите, които следите онлайн, особено тези, които са “fitspo”, вероятно са публикували колко прекрасна е “криотерапията” напоследък. Това определено е нова тенденция, която може да ви накара да се чудите какво е това и дали е дори добро за вас, затова сме тук. Криотерапията е фантастична дума за “студена терапия”. Температурите достигат -270 градуса по Фаренхайт! Какъв е смисълът? Криотерапията подлъгва тялото, за да мисли, че става дума за хипотермия, която помага за изгарянето на калории и свива кръвоносните съдове. Това може да помогне да се освободи тялото от излишната течност и да се намали болката, подуването и възпалението, според д-р Алисън Линд Уидман. Но това е скъпо, а повече от учените са разпитали колко е здравословно. Прочетете нататък!

Криотерапията може да изгори до 800 калории само за три минути

Не е тайна, че отслабването е трудна работа. Прекарвате безброй часове във фитнес залата, опитвайки се да ядете правилно, тревожите за “чийтинг” дните – това е изтощително. В днешния време и възраст хората нямат време за това, затова харченето на три минути за справянето с това звучи като истинската сделка. И ако знаменитостите го правят, това трябва да е добро, нали?  С обещанието, че този процес може да изгори до 800 калории само за три минути, това може да бъде начинът на загуба на тегло за бъдещето.
Истината е обаче, че има малко доказателства, които доказват, че криотерапията помага на хората да отслабват – или помага с всякакъв вид хронична болка / възпаление. Цялото нещо наистина може да е измама, за да дадете парите си – и тези сесии не са евтини.

Криотерапията може да струва над 90 щ.д. на сесия

Дори ако е доказано, че криотерапията помага на хората да отслабнат, цената на всяка сесия е много висока.
Цената на Криотерапията е достъпна за богатите и известните. Работата е, че тези хора вече изглеждат страхотно.

Криотерапията може да причини повече вреда, отколкото полза

Криотерапията всъщност може да причини повече вреда на тялото ви, отколкото да го подобри. Ако живеете в район, където има сняг и температури на замръзване, вие вероятно знаете всичко за измръзването – и това може да се случи, когато сте напълно облечени с дебело палто, шапка и ръкавици! Сега, представете си да излизате навън във виелица, носейки само бельото си, и след това да три минути.
През 2011 г. американският стрелец Джъстин Гатлин претърпя измръзване на двата си крака след сесия на Крио. “Събуждате се в 9 часа сутринта в Орландо и вече е 90 градуса, така че вече беше горещо , подгизнал в пот.” Влезнах в кабината, чорапите ми бяха мокри и замръзнаха мигновено”, каза той на Associated Press по това време. Той завърши със сериозни рани, които се надяваше да излекува преди бягането си на световното първенство в Южна Корея. Струва ли си?

Източник: culturehook.com

Превод: www.7kefa.com