Личната Информация, Която Фейсбук Знае За Всичките Си Потребители!Представете си за момент, че всички живеят в една огромна сграда и специални агенти поддържат реда в нея. В законите, действащи в сградата, се посочва, че всяко действие на агентите се определя изключително от загриженост за безопасността на жителите. Но идва моментът, когато забележите, че тези агенти ви следят непрекъснато. Разговорите, действията, местоположението ви и нещата, които казвате. Прилича ли ви на нещо?

Използвайки резултатите от проучване, проведено от изданието Propublica, ще ви запознаем с нещата, които социалните мрежи знаят за вас.

Ето какво знае Facebook:

-Всичко, което „харесвате“: снимки, бележки, хора, видеоклипове, коментари. Той анализира всичките ви харесвания и споделяния.

-Всички ваши лични съобщения с всеки един друг потребител.

-Всички ваши изтрити съобщения, публикации на стената и коментари. Дори да сте ги изтрили отдавна, те останат в сървърите на Facebook.

-Всички статуси, които сте започнали да пишете, но така и не сте публикували. Да дори в моментите, когато сте преценили, че е по-добре да не публикувате нещо, Facebook вече го има.

© facebook