Магията На Подреждането: Японското Изкуство На Непотребните Вещи И Организирането“Магията на подреждането” на Мари Кондо е книга, която учи милиони хора по целия свят как да разчистят домовете си и живота си. Преведена на много езици, тя ви помага да се отървете от неща, от които не се нуждаете, за да се заобиколите само с неща, които носят радост.

Първо, първо, трябва да унищожите ненужните неща веднъж завинаги.

 

За да вкарата къщата си в перфектен ред, трябва да спрете преместването на нещата от място на място. Първо, решете кои от техния огромен брой е достоен да живее в дома ви. В резултат на това ще можете да изчистите място за нещата, които са наистина ваши и да започнете да създавате своето пространство.

1. Дали това ви носи радост?

Вземете всеки обект в ръцете си и си задайте един въпрос: “Това носи ли ми радост?” Съхранявайте само тези, които показват ярки и позитивни емоции. Заобиколете себе си със свят от предмети, които ви дават увереност и сила. Това се отнася до всичко от поли и пуловери до книги и снимки.

2. Една категория

Грешката на мнозина е, че те се подреждат по стаи и непрекъснато се сблъскват със същите неща, без да осъзнават истинския брой. Мари Кондо ви съветва да поставите всичко в една категория заедно и само тогава да решите какво искате да запазите. По този начин можете да прецените общият брой на вашите неща и да запазите само най-доброто от тях.

3. Вертикално съхранение

Основният принцип на съхранение, измислен от Мари Кондо, е вертикалният. Ако поставите вещите си така ще бъде невъзможно да ги забравите. Те не се губят под купчини други неща и по-лесно се държат подредени, както е показано тук. Освен това дрехите запазват формата си по-добре и по-дълго по този начин.