Малцина познават най-богатия българин в света

Малцина познават най-богатия българин в света. Това е роденият в малко русенско село Игнат Канев. Този човек в момента притежава над един милиард долара и живее вКанада. Когато е бил дете са били четирима братя.

Притежавали са общо само един чифт обувки!

Когато пораства и става момче, Канев отива в Австрия, за да търси пари за живеене. По-нататък се премества в Канада, като е пристигнал буквално само с 5 долара в себе си!

За него било най-тежко това, че не поднава никого и не знае чужди езици. Въпреки всички трудности издръжливия българин успява да си намери постоянна работа и дори да спести пари за една година, с които да си купи кола. Интересното е, че той винаги си носел храна от вкъщи, а не си купувал готова.

В последствие се насочва към строителния бизнес и успява да натрупа и голямото си богатство. Започва скромно – купувайки парцел земя за 300 долара. Върху този парцел той и група негови приятели успяват да построят малка дървена къща. В последствие я продава на двойно по-висока цена и купува 2 парцела…и така нататък, докато по този начин предприемчивия Игнат успява да построи цели 307 къщи.

Най-големият му пробив става след препоръка от известен адвокат, който успява да го препоръча на всичките си негови голями клиенти.

Източник: politikata