Мис България ли..? Тези кралици на красотата от 20 век разтопиха сърцата на всички женени мъже!Стандартите за красота се променят всеки ден, но има жени, чиято красота кара мъжете да се влюбят в тях преди десетки години … и все още се възхищават днес.

Днес 7kefa  си спомня някои от тези невероятно красиви жени. Не сме сигурни каква е тайната на техния чар, но знаем, че е трудно да откъсне очите си от този списък.

15. Урсула Андрес

Тази швейцарска актриса ще бъде запомнена като първият “момиче на Бонд”. В мига в   д-р Не,   когато тя излезе от морето в бял бански с голям нож на гърдите, стана икона и направи я известна.

14. Джейн Биркин

Тази английско-френска актриса, модел, певица и композитор е пример за естественост и винаги ни показва, че по-малкото е повече. Тя напълно заслужава известната чанта “Хермес” да бъде наречена в нейната чест.

13. Катрин Деньов

Тази френска актриса накара всички да се влюбят в нея през 60-те и 70-те години. Освен това тя беше и успешен модел. Тя стана лице на Шанел № 5, работеше с L’Oreal Paris, Louis Vuitton, MAC и  Ив Сен Лоран.

12. Рита Хейуърт

Хейуърт е  американска актриса и танцьорка и стана известна през 40-те години на миналия век като една от най-добрите звезди на епохата. Тя се появи в общо 61 филма. Макар че много мъже бяха привлечени от удивителната й красота, Рита Хейуърт не беше много успешна в личния си живот. Тя се омъжва и развежда 5 пъти.

11. Джуди Гарланд

Тя става известна след ролята на Дороти в  “Магьосникът от Оз”, когато е на 17 години. Нейните огромни красиви очи винаги я карат да изглежда като изненадано дете. Гарланд е обявен за 8-ата най-голяма звезда сред жените на Холивудската златна епоха на киното от Американския филмов институт.

10. София Лорен

Тази италианска икона за красота е позната на целия свят и от нея често се иска да споделя своите съвети за красота. Всичко, което тя казва, е: “Красотата е това как се чувствате отвътре и тя се отразява в очите ви. Това не е нещо физическо”. Трудно е да не се съглася с нея.

9. Пърл Бейли

Тази много талантлива и красива американска певица и актриса  дебютира на сцената на 15-годишна възраст. По време на кариерата си тя печели награда “Тони” и “Еми”. В по-късните си години Бейли пише няколко книги.

8. Брит Екланд

Тази невероятно красива актриса и певица от Швеция привлече голямо внимание през 70-те години на миналия век и беше една от най-сниманите знаменитости в света през този период. Съпругът й, известен английски актьор и комик Питър Селърс, й предложил след като я видял в статията и я срещнал в Лондон.