Най-вкусната подправка пази цветята ми от мравки, мухъл и им помага да цъфтят

Тази съставка освен ароматна подправка е чудесно инструмент за цветята и тяхното здраве. Знаем, че канелата би могла да се използва за овкусяване на кулинарни изделия и приготвяне на лечебни средства.

Освен това обаче е доста подходяща за лечение на цветята и всякакъв вид растения и насърчаване на тяхното естествено развитие. Ето как.

Семена

Съществуват различни заболявания, които биха могли да атакуват семената и да доведат до тяхното увреждане. За да предотвратите това, използвайте канела, съветва framar.bg. Тя помага за елиминиране на гъбичките в почвата и по този начин защитава семената. Всичко, което е необходимо да направите, е да вземете 1 чаена лъжица от подправката и да я посипете по повърхността на почвата.

Хормон на вкореняването

Хормонът на вкореняването стимулира растежа на корените. Опитвали ли сте се някога да премахнете химичните продукти от дома си? Лесно е. Просто трябва да ги замените с канела. Поръсете малко от подправката върху почвата, преди да засадите растението.

Репелент срещу мравки

Ние обичаме канелата, но мравките я мразят. Изсипете малко количество от тази ароматна подправка около мравуняците в градината при цветята, за да държите насекомите далече от посевите.

Рани по растенията

Случайното порязване или нараняване на растението може да ви накара да се почувствате виновни. Вместо да скърбите за него, извинете му се и го излекувайте с помощта на канела. Просто поръсете малко количество от билката върху раната, за да насърчите изцелението и да предотвратите инфекцията (да, растенията също могат да страдат от инфекции).

Стайни растения

Канелата помага да се отървете от мухъла по стайните растения. Поръсете малко от нея в почвата и наблюдавайте как цветята ускоряват своя цъфтеж. В допълнение, канелата е чудесен репелент. Тя не само елиминира гъбичките от растенията, но и държи комарите далеч от дома.

Източник: За Жената